Teman2 HC :)

* Anda Pengunjung HC ke ... *

PERTANYAAN/TEMPAHAN


Sebarang pertanyaan, sila emailkan kepada kami:
enquiry@hikayatcinta.com

Untuk tempahan....
sila lengkapkan borang di bawah

BoRANG TEMPAHAN

Name:
Phone No:
Email Address:
Event: Tunang
Akad Nikah
Resepsi
Hari Raya
Birthday
Aqiqah / Cukur Jambul
Private Party
Corporate Event
Service: Wedding Consultant
Pelamin Dewan
Pelamin Rumah
Mini Pelamin
Hantaran
Bunga Tangan
Sewa Dulang
Doorgift
Bunga Pahar
Kek Kechek
Wedding Date/Month :
Enquiry/Order :

October 15, 2012

D.I.Y : Aqua Blue Chester Love Sofa for Rental


GooD NewS !!!

Sekarang ni HC tgk dah makin ramai yang mula menunjukkan bakat masing2 kan...
kiranya nak test skill mendeco lah katakan...

Haaa.... 
apa lagi...
korang boleh lah DIY sendiri pelamin korang
dengan 
Aqua Blue Chester Love Sofa 

Buatlah tempahan sewa kerusi dari sekarang...

Tema ni tengah hot sekarang ni...
Jangan ketinggalan



Untuk tempahan, boleh email / contact kami

Email: enquiry@hikayatcinta.com
Contact : 012.3175100 (lisa) / 019.3327459 (netty)

October 10, 2012

{Kek Kechek} : Party Pastel Birthday Cake





Untuk tempahan / pertanyaan , boleh contact kami di

Email: enquiry@hikayatcinta.com
Contact : 012-3175100 (lisa) 

September 28, 2012

{Candy Buffet} : Yellow Pink Theme






Sebarang pertanyaan/tempahan , sila email ke
enquiry@hikayatcinta.com

+6012.3175100 (lisa)

{Pelamin} : Cukur Jambul IMAN ROSE




Sebarang pertanyaan/tempahan , sila email ke
enquiry@hikayatcinta.com

+6012.3175100 (lisa) 

September 27, 2012

Bantal hantaran : Fuschia Bling Bling




Untuk tempahan bantal hantaran ,  sila emailkan ke
enquiry@hikayatcinta.com

July 19, 2012

{Pelamin} : Mewah...Klasik =)

Alhamdulillah...

Kali ni HC diberi kepercayaan dari pelanggan kami ,  YM Tengku Nur Fadhilah untuk mendekorasi pelamin hotel di Renaissance KL ...
Dengan pengalaman yang baru setahun jagung ni....
dan kepercayaan yang diberikan Tengku kepada kami...
Inilah hasilnya.... 
Konsep dekorasi pelamin dari idea pengantin sendiri =)

Ikatan hati antara Tengku Fadhi dan pasangan ni sangat unik...
Suami tercinta berasal dari Bangkok, Thailand...  
maka perkahwinan kali ni adalah penyatuan antara dua negara.... dua adat...
INTERNATIONAL WEDDING ...hahaha...

HC seronok sangat bila tengok keseluruhan keluarga dari pihak pengantin lelaki 
menghargai adat istiadat kita..
Ikut cerita diorang...kat Bangkok takde semua adat istiadat ni...  
So ape lagi...
dah ade pelamin camni...
kesemua mereka menyerbu naik ke atas pentas pelamin untuk bergambar kenangan...

Buat bakal b2b yang inginkan kami di HC mendekorasi pelamin di majlis bersejarah anda nanti....
Jangan tunggu lagi...

Sila emailkan kepada
enquiry@hikayatcinta.com



Kami  =)



July 17, 2012

Bunga tangan : Kilauan Kristal Fuschia

Kilauan kristal bertemakan warna fuschia menjadi pilihan untuk 
dijadikan bunga tangan

Terdapat dalam beberapa pilihan warna..

Untuk sebarang tempahan sila emailkan kepada kami =)




May 13, 2012

Bunga Kristal - Tangkai Hati Siti

"Tangkai hati Siti" 
sourvenir mewah seperti ni buat tetamu...
pasti akan memahatkan suatu kenangan yang indah di hari bahagia

Simple dan mewah..
Pasti tetamu akan pulang dengan senyuman di bibir 
tatkala mendapat buah tangan seperti ini

Jangan tunggu lagi...
Sementara stok masih hangat di pasaran...

Sebarang tempahan sila emailkan kepada kami =)


 



May 10, 2012

KAMI MASIH DI SINI ;0)

Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ???

Minggu lepas HC ada terima satu email bertanyakan status blog HIKAYAT CINTA ni...

"Akak..blog akak tu dah tak aktif ke? Ika (bukan nama sebenar =) ) takleh nak access laa...Risau takut dah takleh contact akak"

Hehehehe...tersenyum sorang plak Lisa bile baca email tu...
Alhamdulillah...
rupenye ramai gak peminat dan pengikut HC di luar sana...

Adik2...
kakak2...
aunties...
dato/datin...sekalian...
Jangan risau...HC tak kemana pun...mungkin korang tersalah taip address kot..
Selagi industri masih memerlukan khidmat kami di HC...
selagi tu kami akan cuba bertahan =) Doakan kami ye..
Mungkin laa....kami nampak tak aktif sebab tak post entry baru kan??

Sebenarnya banyak post baru yang akan dipost dalam masa terdekat..
kot kot korang plak nak termuntah dek duk baca entry HC jer..
Jangan pernah bosan dengan kami k =)

So....nantikan post terbaru dalam masa terdekat..
Masa untuk mengedit jap...

Tunggguuuuuu tau...
Cau cin cau...
;-)

April 3, 2012

Hantaran : Si Manja Hatiku



Entry kali ni rentetan dari entry Hantaran "Tautan Cinta 2 adat"
Hantaran Manja Hatiku ni adalah bingkisan dari si suami buat isteri tercinta =)
Masih ingin mengekalkan adat Cina, satu set makanan kesihatan seperti sarang burung dan buah limau mandarin menjadi pilihan untuk dipersembahkan...
Pilihan bunga merah ala-ala Sakura juga menjadi tema untuk kek kechek ..
Pilihan bunga hidup kali ni ialah Bunga Eustoma , Carnation dan juga Orkid...
Gabungan bunga2 ni bersesuaian dengan tajuk entry... Si Manja Hatiku

So jangan tunggu lama...kite layan gambar2 hantaran Faeza..

Kalau ade yang berminat nanti, boleh emailkan kepada kami di 
enquiry@hikayatcinta.com
=)




March 24, 2012

Bantal Hantaran: Simple and minimalis

Trend
Bantal Hantaran
skarang ni dah semakin mendapat sambutan..

Macam2 design boleh kita buat nga bantal ni...
Tapi HC masih lagi mengekalkan konsep simple...
Kali ni aksesori butterfly menjadi pilihan...
Deco yang simple dan minimal menyerlahkan lagi ciri2 bantal hantaran tu...

Untuk tempahan..
emailkan ke enquiry@hikayatcinta.com







March 23, 2012

Hantaran: Tautan Cinta 2 adat


Pertembungan antara 2 adat menimbulkan bibit2 cinta antara Faeza dgn pasangan hidupnya...
Walau berlainan agama dan adat...
akhirnya jodoh telah mempertemukan mereka dalam satu ikatan yang suci..
Walhal sudah memeluk Islam.... 
namun adat resam nenek moyang masih tidak ditinggalkan

Permintaan pengantin untuk diselitkan elemen2 adat resam Cina...
HC seupaya untuk tidak menghampakan...
Aksesori2 seperti chopstick, kipas, etc diselitkan di dalam hantaran =)
Yang pasti...warna bunga memainkan peranan untuk melengkapkan ciri2 adat tersebut...
MERAH 
simbolik untuk kaum cina... 
MERAH katanye ONG...

Sekali sekala bertukar angin dalam menggubah hantaran ape salahnye kan??
So...
Bagi b2b di luar sana tu...
kiranya korang ade impian yang pelik2 tu..
bolehlah kita mencuba merealisasikan...
Seronok gak
 =)

Jom tgk gambar

Bunga Kristal : Cage of the Golden Rose


 
Hahaha....
suspen jer kan bile baca title entry kali ni..
Korang ingat lagi ke citer Cave of the Golden Rose ni??
Ramualdo yang buat anak gadis tak tido malam...
 kemachoan Tarabas pula...huhhhhhhh....Tarabassssssss
Ishkk...ishk...dah terpesong tajuk dah ni..

Ni...
Entry kali ni pasal bunga kristal..
Alhamdulillah..rezeki HC dengan bunga pahar kristal masih ade =)
Tapi kan...korang ni memang suka warna gold ke? 
atau memang theme color untuk last year is 
GOLD??
Lisa nak gak try wat color lain tapi permintaan customer camtu kan??
InsyaAllah kalau ada masa terluang nanti...
Lisa try wat sample warna lain lak k..

Sementara tu..
tuk b2b yang masih mencari idea tuk bunga kristal ni...
bolehlah layan gambar lu



 
Related Posts with Thumbnails