Teman2 HC :)

* Anda Pengunjung HC ke ... *

PERTANYAAN/TEMPAHAN


Sebarang pertanyaan, sila emailkan kepada kami:
enquiry@hikayatcinta.com

Untuk tempahan....
sila lengkapkan borang di bawah

BoRANG TEMPAHAN

Name:
Phone No:
Email Address:
Event: Tunang
Akad Nikah
Resepsi
Hari Raya
Birthday
Aqiqah / Cukur Jambul
Private Party
Corporate Event
Service: Wedding Consultant
Pelamin Dewan
Pelamin Rumah
Mini Pelamin
Hantaran
Bunga Tangan
Sewa Dulang
Doorgift
Bunga Pahar
Kek Kechek
Wedding Date/Month :
Enquiry/Order :

June 27, 2011

Hikayat Cinta dalam Majalah Pesona Pengantin Julai 2011

Alhamdulillah.....
Akhirnya Hikayat Cinta dalam majalah Pesona Pengantin Julai 2011 =)
Semoga Hikayat Cinta akan terus berkembang dengan kepercayaan dan sokongan dari korang semua ...
InsyaAllah....
Amin




Bunga Tangan : Calla Lily Hand Bouquet

Olaaaaaaa semua......
Hmm makin banyak plak permintaan HC dapat untuk bunga tangan...
Ari tu ade customer ni.. FIFI.. 
request HC wat kan bunga tangan untuk dia ala-ala tema garden...
sebab dia bgtau...dia akan pakai dress..
so memang sesuai sgt laa kene ade bunga tangan...

FIFI ade tunjuk sample lebih kurang design bunga tangan yang dia berkenan....
So...ape lagi....mase untuk ber'experiment' laaa....
Ni first time HC wat kan bunga tangan tau...
kalau ade kekurangan jangan marah =)

FIFI ni request bunga CALLA LILY....memang kene nga tema garden tu...
then HC selitkan sikit unsur kristal untuk naikkan lagi ciri2 moden pada bunga tangan tu...
Pastu untuk nampak lebih feminin lagi....
HC selitkan gak unsur pearl pada tangkai bunga tu...
HC gubah bunga tangan untuk secara menurun (cascading) 
sebab FIFI kate dia pakai dress kan...
so nampak lagi anggun dan menyerlah ah dengan gubahan cascade ni...=)

Lihatlaa hasil bunga tangan FIFI ni =) ok tak??? ok tak??








Untuk tempahan bunga tangan ni bolehlah email kat 
hikayat.cinta@yahoo.com
^_^

Alhamdulillah =)

Haiiiiiiiiiiiiiiiiii dearest follower...
all the brides-to-be....
silent reader...( ade ke?? perasan sorang lak HC ni kan?? ^_^ )
takper....takper...
papepun....
Haiiiiiiiii buat semua yang mengikuti HC selama ni ...

HC rase bersyukur sgt dengan sokongan yang diberikan oleh pelanggan2 yang lepas...
dan yang bakal2 berkenalan ngan HC nanti =)
Alhamdulillah....

Dengan sokongan korang semualaaa.....
HC akan cuba mewarnai dunia andaman dan perkahwinan ni....

HC ingat lagi mula2 HC berkecimpung dalam bidang perkahwinan ni....Mula2 dulu....HC tak tau gak yang HC ni kreatif gak orangnyer ...(uuweeekkkkk.....hehehe....jangan muntah...jangan muntah)....1st job HC mestilaaaa diri sendiri punye kahwin...hehehe... pastu HC mula wat suka2 untuk sdare2...so bile dah confident cket...baru HC start komersil kan....

Bile dah serius wat hantaran ni...HC ingat lagi...
HC kan baru nak start berbisnes..(HC pun bukenya ade family background yang tau berbisnes)
ade customer ni tegur HC sebab takde resit....huhuhu...malu gak rasenyer...
tapi sebab customer ni laaa..dengan kepercayaan dia...
HC dah register company...dan mula blajar untuk berbisnes...
dan 
sebab customer ni gak laa....korang tau tak??
Hantaran HC yang masuk magazine Pesona Pengantin...
tu hantaran customer ni laaa....

So dengan berkat doa dari korang semua...
HC semakin bersemangat untuk mewarnai dunia perkahwinan korang semua nanti..
InsyaAllah...kalau ada rezeki nanti..
HC juga mau mengembangkan empayar lagi...
Doa - doakan HC ye semua...
InsyaAllah....
HC sentiasa berpegang kepada moto.... 
Dengan Hikayat Cinta... 
' Impian bukan sekadar angan-angan '

June 13, 2011

Hikayat Cinta - Sireh Junjung & Bunga Tangan

"Sireh junjung penghulu hantaran"
Betul tak sireh junjung ni penghulu hantaran? Betul kan... Masa upacara pertunangan kalau takde sireh junjung ni tak lengkap tau....
Sebenarnya ianya suatu adat jer.... 

Hmmm so kali ni HC menerima satu tempahan dari b2b Izza ni... Izza ni pun ade wat bisnes doorgift gak tau...Kalo nak tgk bolehlah try tgk kat www.flowerpaperwork.blogspot.com hasil kerja si Izza ni...
Tapi Izza ni nak sangat HC wat kan sireh junjung nga bunga tangan untuk dia....
HC terima jer semua permintaan customer =)

Haa....ni lah hasil sireh junjung HC untuk Izza.... Izza suker sangat ....Thanks Izza.... 
Selamat Pengantin Baru =)



Pandangan atas sireh junjung

Ni  plak bunga tangan yang sedondon nga sireh junjung...ok tak??

Haaa...ni lah Cik IZZA kite...tuan empunya badan jadi model sdiri =)

June 6, 2011

Doorgift : Wedding Glass Sourvenir

Sweet kan kalau bagi kat tetamu camni.... SIMPLE jer.....

Kalau HC laa jadi tetamu tu, yang orang sebelah pun HC rembat gak....
sweet jer untuk wat hiasan  =)


Untuk b2b kat luar sane tu...bolehlah kalau nak buat untuk cenderahati tetamu....
cantik untuk letak atas meja =)


Kalau nak order, kene cepat... selagi masih ada stock jer tau =)


June 1, 2011

Hantaran : Produk Giffarine

Aloooooooooo korang....
Sori sebab HC agak cbuk cket bulan ni..
Al-maklumlah cuti skolah kan...so paham2 laa kalo dah keje camni...
musim cuti skolah laa baru happening...kan kan kan b2b...=)

Hmm kali ni HC nak promote produk baru buat korang2 yang nak kawin tu....tapi produk ni bukan tuk yang nak kawin jer kott....semuaaaaaaaa bleh guna =)
HC nak promote produk GIFFARINE...kalo nak tau lebih lanjut mengenai GIFFARINE bleh laa klik kat sini...
Kat post ni HC cuma nak perkenalkan jer produk ni..

Kalo HC kate produk ni sehebat MAC ke....
SK-II ke....
Bobby Brown ke...
ESTEE LAUDER ke...
STAGE ke...
mesti korang nak tumbuk HC kan...huhuhuhuu...ye laa...
ntah dari mane lak timbul produk GIFFARINE ni kan...
tapi takpe...
yang selebihnye produk tu sendiri yang akan bercakap....

HC kat cni nak bagi option jer....produk ni asal dari Thailand tapi dah jadi international produk...siap dah masuk Harrod's k...tapi terpulanglah kat korang =)

HC suggest korang yang nak kawin tu...boleh lah cuba wat hantaran...
packaging produk ni pun ala2 MAC + Bobby Brown kot...
kualitinyer lak...Alhamdulillah dari feedback teman2 dan user yang dah gune...
memang diorang setia nga produk ni...lagipun produk GIFFARINE ni taklah mahal sgt =)

Produk ni InsyaAllah terjamin...sebab diorang kat Thainland tu ade kilang sdiri...dan yang paling penting tu...
presiden GIFFARINE sdiri yang research produk2 ni...
Dr Nalinee ni doktor dermatologi =)

So kalo korang nak tahu lebih lanjut lagi...boleh ah kontek HC k =)
HC letak gambar cket kat cni k ...





Related Posts with Thumbnails