Teman2 HC :)

* Anda Pengunjung HC ke ... *

PERTANYAAN/TEMPAHAN


Sebarang pertanyaan, sila emailkan kepada kami:
enquiry@hikayatcinta.com

Untuk tempahan....
sila lengkapkan borang di bawah

BoRANG TEMPAHAN

Name:
Phone No:
Email Address:
Event: Tunang
Akad Nikah
Resepsi
Hari Raya
Birthday
Aqiqah / Cukur Jambul
Private Party
Corporate Event
Service: Wedding Consultant
Pelamin Dewan
Pelamin Rumah
Mini Pelamin
Hantaran
Bunga Tangan
Sewa Dulang
Doorgift
Bunga Pahar
Kek Kechek
Wedding Date/Month :
Enquiry/Order :

December 18, 2011

Kek Kechek: BoBoi b0yyyy

BOBOI BOYYYYYYYYYYYYYYYY
super hero terbaru untuk kanak2 skarang....
Hmmm tapi bukan setakat anak2 jer yang suke si boboi ni...
mak ayah pun tumpang skaki gak tgk kan?? kan??
Dengan itu .....
HC mempersembahkan
...................................

.........................

......................

.................

............

........

....

..

.

"BOBOI BOY"


.



Untuk pertanyaan/tempahan, emailkan ke
enquiry@hikayatcinta.com

November 23, 2011

Hantaran : Mohd Nafidz & Kartina

Aduhhh...
sssssssssss....sssssss...sssssssss....sakitnyer
"Camni takyah amik darah kat farmasi laa...
Dah cukup ni nak wat test diabetes" =) hehehehe...

Haaaaaaaa....
Tu laaa penangan gara2 nak menjahit bantal2 chomel ni...
Kali ni HC ade deco baru lak...
Ye laa...skali-skala takdo koje kan...cube lah benda baru...
Tapi...kena bagi kredit cket kat adik Lisa ni...
Sis Emi sebab tolong jahitkan gak
 (kena ampu cket baru lain kali boleh tolong lg...hehehehe)

Hantaran kali ni kan...bukan b2b tu sdiri yang datang kepada HC... 
sib baik laa ade kakak ipar yang prihatin dan sporting.. 
(Best gak dapat kakak ipar camtu..hehehe..)
anyway Kak Zakiah....terima kasih sebab mempercayai HC

Untuk pasangan pengantin Nafidz & Kartina..
Selamat Pengantin Baru..








November 15, 2011

Bantal Hantaran : Lovely Fluffy Pink

Antara post paling popular kat blog HC ni kan....
ada satu entry yang Lisa post pasal D.I.Y Bantal Hantaran ...
Skarang ni dah jadi trend plak b2b ni cari bantal hantaran untuk dijadikan alas...
So...kepada b2b yang nak kawin tu... startlah dari skarang D.I.Y bantal hantaran korang.
Tapi...
Kalau korang rase2 malas jer nak wat sdiri...
Ape tunggu lagi...tempahlah nga HC ^_^
Senang kan....
Yang pasti bantal korang nanti terjamin siap... =)

Ni sample terbaru yang HC siapkan...
Jauh tu tempahan ni datang...dari Kuantan tu..
Terima kasih Adha 






Bunga Kristal : Purple Crystal Flower

pfuhHHh...pfuhhh.....pfuuUUuuuuuUUuhhhh..
Haaaaakkkkkcem...
uhuk...uhuk...uhuk...

Lamenyer tak update blog ni....
debu dah tebal 2 inci dah tu...
malam ni jawaabnyer kene attack kat sang sinus plak lerr  ^_^

Tapi takpe...b2b dan teman2 semua jangan lari tau...
HC cume menyepi kejap jer kot...Al-maklumlah tangan ade 2 jer..
mane nak nyempat hapdet blog lagi...nak memulas kristal lagi...
Saper ade berani nak jadik assistant kat HC ni???
Haaa.....
larikkkk semua... takut penat lah tuu...
Takpe...tu dah jadi keje Lisa kan tuk nak memeriahkan korang punyer majlis..
biarlah jari-jemari ni hancus pun... *_*

Hmmm...tahun 2011 ni kan...tema warna kebanyakannye warna PURPLE kan??
naper agaknyer PURPLE jadi pilihan?? hmmm...
sampaikan lisa ni dah jadi blind color dah...asyik duk wat bunga kristal warna purple jerk...
hahahhaa....tapi takpelaa...korang suker kan..

Entry kali ni....pasal bunga kristal lagik...
Kisah sebatang bunga pahar kristal
masih lagi berwarna purple..
Kalau sekali imbas nak same jer ngan design yang pernah Lisa buat sblum ni...
Lisa tukar sikit jer cara susun riben...=)

Nanti korang layan sdiri laa ek...
Layanzzzzzzzzz






Tempahan oleh Cik Arnie Ruxana sebanyak 50 pcs...
Thanks Arnie =)

October 19, 2011

Kek Kechek : Mini Peachy Love Butterly

Once again....
....
....
....
*rolling drum*
mini kek kechek in d house

Hehehe... 
skarang ni duk jadi trend wat cupcake nga coklat untuk hantaran kan....
Haaa....
Tapi HC nak test market lain lak...
Taraaaaaaaaaaaaaaaaaa...
Jadilah...
Mini Kek Kechek....
padahal same jer....
cuma saiznye jer yang Xtra Small...
so...takdelah besar sangat nak makan kek tu...sekali ngapp jer...
dah hilang =)

Kali ni dapat order jauh tu....dari Seremban...Tq Zim dan BFnyer yang bakal bertunang ari tu...sekarang ni dah bertunang laa kan?? heheh...congrats...
So...diorang mintak satu design butterfly...n satu lagi design love...
simple but yet sweeeettt....=)

Ni laa hasilnyerr.....
Memang sweet untuk wat hantaran tunang ke...kawin pun boleh gak...
bgtau jer HC...nanti boleh tempah k...



October 12, 2011

Hantaran : Merisik Juan Hamshi

Merisik....
Langkah pertama dalam adat sebuah perkahwinan...
Matlamatnya adalah satu...
Untuk bertanya khabar samada "bunga" di dalam taman masih belum dipetik orang... =)

Alhamdulillah...HC diberi peluang untuk membuat hantaran merisik  si "bunga AreJuena" yang bakal dipetik oleh si teruna Juan Hamshi nanti =)
Sebanyak 3 dulang hantaran yang akan dibawa iaitu sebentuk cincin belah rotan, 
sehelai persalinan lace dan manisan....

Selamat merisik HC ucapkan....
semoga semuanya berjalan dengan lancar....
Amin




October 8, 2011

Bunga Kristal : Premium VIP - Senduk Kristal

Nak bagi aper ek kat tetamu VIP ni ye?? Dah kehabisan idea dah.... hmmm bunga telur dah  macam2 jenis bunga telur dah bagi kan...??
Hmmmm.....ape kate kalo bg benda yang orang tak pernah bagi...tapi ape ye???
........
.......
......
.....
....
...
..
.
 Haaaaa...... SENDUK ...
Alaa....tapi kalau bagi senduk gitu aje macam nampak biase plak....
Kite tambahkan aksesori sikit nak??
tapi nak tambah aper ek??
Takkan nak letak telur lak kat dalam senduk ni.....
??????????
Yeayyyyyy KRISTAL
  
So... 

SENDUK + KRISTAL
=






Senduk kristal ni ditempah oleh Aunty Lily sebanyak 12 set untuk diberikan kepada pihak rombongan pengantin yang merenjis pada malam persandingan anaknya...
Terima kasih Aunty Lily....

(kalau lah Lisa dapat senduk ni mase merenjis....memang senyum sampai ke telinga jer malam tu ^_^)

October 7, 2011

Hantaran : Klasik Inggeris Buat Nurul

As-Salam semua....
Mesti korang semua tertunggu-tunggu post terbaru dari HC kan...kan...
HC mohon maaf sangat sebab tak sempat nak update entry...cheh...konon busy sesangat lah tu kan?? ^_^

Oklah...entry kali ni bertajuk KLASIK INGGERIS... 
Hehehe.... Bersesuaian nga tajuknya gak....
mestilah kandungannya pun bertemakan Klasik + Inggeris ...
Kali ni HC nak memperkenalkan koleksi terbaru dari HC...
Dulang hantaran "klasik"... Dulang ni boleh disewa ok... 
So...jangan tunggu lagi...booking laa dari sekarang...

Eh...eh....menyimpang ke lain plak...
Nak citer pasal hantaran ni...
Tempahan ni dari seorang auntie yang cukup sporting....AUNTIE LILY SOFIA =)
Mula2 nak terima tempahan tu agak gerun gak memandangkan auntie lily ni fussy gak orangnye...
tapi....Alhamdulillah...bile dia tengok jer hantaran ni...dia tersenyum jer....=)
Auntie Lily ni memang best laa...
So misi dikira berjaya laa tu...
Ape lagi....
Jom lah layanzzzz gambar
....
....
....
....
....
....





August 18, 2011

Hikayat Cinta dalam Media

Alhamdulillah...Alhamdulillah...
Sekali lagi Hikayat Cinta menghiasi segmen gubahan hantaran dalam 
Majalah Pesona Pengantin =)

Semalam terkejut gak Lisa biler adik ipar antar msg dah kul 1 pagi...kot2 ader emergency ke haper....sib baik tak tdo lagi duk layan cerita Indon kat Indo Pek di Astro ...hehehehe... 
skali...bile dah bukak msg...waaa...cam nak melompat kat atas katil tu...

Koleksi Hikayat Cinta masuk Pesona Pengantin lagi....terus segar dah tak jadi nak tdo...hehehehe...tapi paksa gak tdo sebab nak bangun sahur... so malam tu tdo...esoknyer...pagi2 lagi encik suami gi dapatkan majalah tu.....
aper lagi....senyum sampai ke telingaaaa ah jawabnyer...

Aper2 pun...Alhamdulillah...
Lisa nak ucapkan banyak2 terima kasih kat korang2 semua yang banyak bagi sokongan pada 
Hikayat Cinta ni....
Hikayat Cinta ni baru nak bertatih...
moga2 dengan sokongan korang semua...
InsyaAllah...
Hikayat Cinta bakal mewarnai industri perkahwinan suatu ari nanti...
Amin


Related Posts with Thumbnails